DOMAČIJA GORC

REJA KONJ HLADNOKRVNIH PASEM

NAŠI KONJI

Medved Elmar XV

Osad Nero XIV

Nestor Diamant XV

Gardenija / Taura

Haš / Vika

Jauze / Zorica

Liktorija / Walla

Navada / Lera

Olivija

Opekca / Stella

Olimpijka / Vanessa

Princesa

Pad / Bruni

Popevka  / Vita

Medved Elmar XV

Medved Elmar XV, rojen leta 2008, je žrebec, ki je odraščal v čredi v žrebetišču v Brigi. Medved je predstavnik zelo redke linije žrebcev Elmar, katera slovi po eleganci, temperamentu in živahnosti, kar izvira iz Andaluzijske krvi. Žrebci iz linije Elmar so zelo iskani, saj je pripadikov te linije zelo malo, v Sloveniji zgolj 9%. Žrebci iz te linije niso tako težki in robustni, kot na primer iz linije Vulkan ali Nero. 


Medved je črnkasti rjavec, večjega okvirja, skladen in lepo povezan žrebec. Leta 2012 je kot edini žrebec opravil test delovne sposobnosti z oceno 8,30. 


Žrebec je na licenciranju petletnih plemenjakov 16.11.2013 v Stožicah prejel skupno število točk 79. Odlikuje ga izredna plemenitost in skladnost, izjemni hodi, eleganten in športen videz, kar ga uvršča med žrebce bolj modernega tipa. Višina na vihru je 167 cm.

OSAD NERO XIV

Osad Nero XIV je mlad plemenjak, čistega noriškega rodu. Žrebec je letnik 2010, leta 2013 plemeni prvo sezono. Odraščal je v žrebetišču v Brigi. Je mlad plemenjak, potomec avstrijske kobile in žrebca. Žrebec je srednjega okvira, vendar se še razvija in se bo gotovo kvaliteten plemenjak. Žrebec kaže izjemne sposobnosti za delo pod sedlom. Je zelo umirjen žrebec, učljiv in ubogljiv pa tudi precej energičen. Je mlad konj, ki se lahko s pravilnim delom veliko nauči in zna še marsikaj pokazati. 


Jeseni leta 2013 je uspešno opravil test delovne sposobnosti z oceno 8,9.

NESTOR DIAMANT XV

Nestor je kastrat pasme originalni noričan, letnik 2009. Kot žrebiček je ob nogi matere iz Avstrije prišel v Slovenijo, potem pa je odraščal v družbi sovrstnikov v žrebetišču Briga kot bodoči plemenjak za Slovensko hladnokrvno pasmo. Po prvi neuspešni plemenilni sezoni je test kakovosti semena pokazal, da je neploden, zato je sledila kastracija in sedaj je odličen jahalni in vprežni konj.